FaH

AKCIJA POLICIJE I USKOK-a: Privedeno više policajaca zbog umiješanosti u šverc duhana

U četvrtak prijepodne Uskok je krenuo s opsežnom akcijom tijekom koje je privedeno više službenih osobe iz nekoliko Policijskih uprava, neslužbeno se doznaje u Koprivničko-križevačkoj PU, koju, uz PU krapinsko-zagorsku, mediji spominju vezano za akciju Uskoka.

Iz službenih izvora trenutačno nije moguće dobiti više informaciju o razlozima djelovanja policije i Uskoka.

Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek kratko je Hini rekao da njihovi službenici u suradnji s Uskokom i još nekoliko Policijskih uprava, provode istražne radnje nad osobama za koje se sumnja da su bile uključene u koruptivna djela. Dodao je da će policija više informacija moći dati nakon završetka akcije.(Hina)

Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je za Dnevnik.hr kako su danas su privedeni carinici i policijski službenici s koprivničkog i krapinskog područja, zbog sumnje da su sudjelovali u omogućavanju krijumčarenja gotovo 20 tona duhana preko graničnog prijelaza Macelj.

Kako doznaje portal Index, jednog od privedenih policajaca sumnjiči se da je, kao granični policajac na Graničnom prijelazu Macelj, omogućio uigranoj ekipi švercera nesmetani prijevoz na desetke tona duhana. Za to progledavanje kroz prste carinski je policajac primio priličnu financijsku nadoknadu, piše Index.

Komentiraj