Božo Petrov, čelnik MOST-a, stranke koja je definitivno pretrpjela najveći udarac nakon odluke Kreše Beljaka da potpise HSS-a preda Andreju Plenkoviću i HDZ-u, komentirao je tu odluku jutros na Facebooku.

“Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos MOST-a prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti MOST”, napisao je Petrov.

Podsjetimo, Hrvatska seljačka stranka odlučila je sinoć dati HDZ-u svoje potpise, kako bi Andrej Plenković sastavio Vladu.

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati.

No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak, dodajući da HSS neće tražiti ništa za sebe – ni funkcije, ni pozicije unutar Vlade. Također, HSS će podržati HDZ pri izglasavanju Vlade.

Odluka je na Predsjedništvu HSS-a donesena jednoglasno.

Komentiraj