Nogometaši Dinama u subotu gostuju u Puli kod Istre u sklopu sedmog kola HNL-a. Trener Modrih Zoran Mamić uoči puta u Pulu na konferenciji za novinare najavio je utakmicu, te prokomentirao aktualne teme oko kluba.

“Istra, posebno u Puli, zna biti neugodna za nas, a mi očekujemo nastavak i potvrdu dobrih rezultata i igara”, rekao je Mamić o sutrašnjoj utakmici. Ponovno je najavio promjene u sastavu, iako novih problema s ozljedama.

“Moramo biti prvaci ako želimo sudjelovati u ovom, tzv. lijepom dijelu odnosno Ligi prvaka. Činjenica je da je pritisak ipak malo pao nakon ove pobjede, igrači su manje napeti i suzdržani, ali nije to još ono što mogu i bit ćemo bolji”, dodao je.

Dotakao se i ‘problema vratara’ – kazao je kako je Eduardo primio neke golove koje nije trebao primiti. “Ali najveći je problem što se njegove, kao i greške obrane, jako vide i potenciraju jer kada napadač fula priliku nikome ništa ili vezni promaši dodavanje. Eduardo? I dalje je broj jedan”.

 

  • Armin Hodžić je u Albaniji dobio prednost pred Henriquezom kao prvi napadač, a Mamić kaže kako je trenutno Hodžić u boljoj formi. “To nije iznenađenje ako se zna kakvu je napornu sezonu odradio Angelo i odmah otišao na Copu te se vratio tu bez pauze”, rekao je.

 

Do završetka prijelaznog roka nije ostalo puno vremena, a Mamić je najavio kako bi se mogla realizirati još koja posudba, ali kako novih dolazaka gotovo sigurno neće biti. “Naravno, to je ako nam se, ne daj Bože, nitko vitalan ne ozljedi”, dodaje.

O odbijenoj ponudi Celtica za Jozu Šimunovića Mamić kaže kako mu to može biti samo poticaj da bude još bolji pa će doći i bolje ponude. Još je jedan igrač na meti brojnih klubova – Marko Pjaca. “Za njega stalno postoje ponude, ali naša je želja da on ne ode”, poručuje Mamić,.

Na posljednje pitanje novinara koliko ova momčad može napraviti u Ligi prvaka, Mamić je odgovorio: “Teoretski možemo osvojiti Ligu prvaka… Ništa još nije gotovo i sve ćemo vidjeti.”

Komentiraj