Sindikati Vertikale obrazovanja – Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Nezavisni sindikaz zaposlenih u srednjim školama Hrvatske – najavili su u subotu da kreću u organizaciju štrajka zbog izostanka dijaloga s premijerom i Vladom oko povećanja plaća zaposlenih u obrazovanju i znanosti.

Sindikati u priopćenju podsjećaju kako su Vladi postavili zahtjev za povećanjem plaća od 4 posto za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza.

“Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka. Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela (41 glas za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih)”, kažu u priopćenju.

Navode kako će o datumu i modalitetima štrajka odluku donijeti štrajkaški odbor, koji čini predsjedništvo Vertikale sindikata obrazovanja.

Priopćenje su potpisali predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem (foto), predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Komentiraj

FOTO:FAH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.