Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je u petak, gostujući u Dnevniku HRT-a, kako Srbija nikada ne bi uvodila nikakve mjere da nije bilo protupravnih mjera Hrvatske.

Dodao je kako Srbija izbjeglice prima kao i dosad. “Ne bih komentirao hrvatske motive, počela je kampanja u Hrvatskoj, čestitamo građanima Hrvatske. Milsim da nikome više neće pasti napamet da krši bilateralne sporazume. Ne odgovaramo na pomalo primitivnu komunikaciju”, rekao je Vučić.

Poručio je kako će propuštati hrvatske kamione u Srbiju i dodao kako su građani Hrvatske dobrodošli u Srbiju. “Jedva čekamo vidjeti hrvatske kamione u Srbiji, tu ćemo odluku objaviti u 21 sat. Mi želimo najbolje odnose s Hrvatskom.”

 

  • Dodao je kako Srbija ne šalje izbjeglice, već oni sami iz Beograda odlaze kuda žele. “Želim reći građanima Hrvatske da su sve te izbjeglice bile u Srbiji, svi su bili više nego u Hrvatskoj i Mađarskoj zajedno. Tu nema nikakvih tajnih planova. To su sve besmislice. Ne želim sudjelvoati u kampanji koja se odigrava u Hrvatskoj”, istaknuo je.

 

Na izjave kako je u tajnim dogovorima s Orbanom i Karamarkom kaže kako su besmislene. “Gospodina Karamarka sam vidio jednom u životu na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović. Nikada se više nisam s njim ni čuo ni vidio. Ne vidim u tome neki problem. Sutra bih s njim mogao razgovarati, sa svakim”, poručuje Vučić.

Srpskim medijima, koji u poljednjih dana ‘sipali’ uvrede na račun hrvatskog premijera Milanovića, Vučić poruluje da spuste retoriku jer žele graditi odnose sa Hrvatskom.

Komentiraj