VIDEO: SMRTONOSNI NOKAUT Zatražena zabrana boksa u Australiji

Medicinsko udruženje Australije (AMA) zatražilo je zabranu boksa u toj zemlji nakon što je 28-godišnji Davey Browne Jr. preminuo u utorak od posljednica nokauta.

Browne je preminuo četiri dana nakon poraza u meču za titulu regionalnog prvaka u super pero kategoriji po IBF verziji od Filipinca Carla Magalija. Filipinski boksač je nokautirao svog suparnika 30 sekundi prije kraja borbe. Brown, otac dvojice dječaka,  hitno je prevezen u bolnicu s teškim oštećenjem mozga gdje je nakon četiri dana preminuo.

“Pravila ovog sporta dozvoljavaju da boksači tijekom meča mogu zadobiti teška oštećenja glave, mogu napustiti ring s nepopravljivim oštećenjima koja ponekad završavaju smrću. Jedan udarac vas može ubiti. To je dovoljan razlog da AMA zatraži zabranu boksa u Australiji,” kazao je dopredsjednik AMA-e Stephen Parnis.

Bio je to drugi smrtni slučaj u australskom boksu u posljednjih šest mjeseci. U ožujku je u Toowoombu dva dana nakon borbe preminuo Braydon Smith

Komentiraj

FOTO:screenshot.youtube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.