Iračko je zrakoplovstvo pogodilo konvoj vođe Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija, navodi se u njihovom vojnom priopćenju, kako prenose svjetske agencije. Sudbina vođe zloglasne skupine još je uvijek nepoznata.

Napad se dogodio u zapadnoj provinciji Anbar, u blizini sirijske granice. “Iračke su snage bombardirale konvoj terorista Abu Bakr al-Bagdadija dok je putovao prema Karabli, gdje se trebao sastati sa zapovjednicima Daesha”, kaže se u nedjeljnom priopćenju. “Lokacija na kojoj se trebao održati sastanak također je pogođena, a veliki broj vođa grupe je ubijeno ili ranjeno”, dodaje se.

Već je ranije bilo nekoliko izbješća koja su govorila i smrti ili teškom ranjavanju al-Bagdaadija, ali niti jedno nije bilo naknado potvrđeno. Glasine o smrti Bagdadija pojavile su se ranije ove godine, nakon izvješća da je teško ranjen u zračnom napadu koalicije predvođene Amerikancima u ožujku.

Bagdadi je bio oprezan da otkrije što manje o sebi ili svojoj lokaciji. Američki su dužnosnici Bagdadija 2011. godine službeno označili kao ‘terorista’ i ponudili 10 milijuna dolara nagrade za informacije koje bi dovele do njegovog uhićenja ili smrti.

Komentiraj