Miljenko Manjkas, glavni savjetnik Tomislava Karamarka za medije, pod sve je većimpritiskom zbog propusta koje je napravio otkako je preuzeo tu funkciju. Nedugo nakon napredovanja unutar HDZ-a, Manjkas se iz sudskog registra ispisao kao osnivač portala direktno.hr, za koji se tvrdi da je kao medijski projekt pokrenut dobrim dijelom kako bi olakšao HDZ-u put do preuzimanja vlasti, i još ranije Kolindi Grabar-Kitarović do preuzimanja funkcije predsjednice države. Umjesto Miljenka Manjkasa, u sudski se registar kao osnivač upisalo odvjetničko društvo Suić & Škunca.

[quote_box_center]

  • Miljenko Manjkas, Karamarkov savjetnik za medije, pod sve je većim pritiskom.
  • Manjkasu su se počele pripisivati brojne greške u vođenju krizne komunikacije.

[/quote_box_center]

Više izvora Nacionalu je potvrdilo kako je i Goran Suić prisustvovao povjerljivim sastancima koji su prethodili Manjkasovu uzletu unutar HDZ-a. Suić je izuzetno blizak Ivi Sanaderu, a čak se tvrdi da je on postao osoba za vezu između Sanadera i dijela vrha HDZ-a.

Manjkasu su se počele pripisivati brojne greške u vođenju krizne komunikacije, nakon što se otkrilo da se Karamarko koristio vozilom koje je iznajmila tvrtka njegove djevojke Ane Šarić. U nizu propusta, Manjkas je čak davao službena priopćenja o naravi Karamarkove ljubavne veze, potpisujući se kao njegov glavni savjetnik za medije. Neki izvori iz HDZ-a su se zbog količine tih grešaka počeli pitati radi li to Manjkas iz neznanja, nesnalaženja, nesposobnosti, ili se možda radi o nekom dubljem planu unutarnje destabilizacije HDZ-a u okviru nekog šireg zagonetnog scenarija. Ti se Manjkasovi propusti, a naročito njegova priopćenja o naravi Karamarkove veze, za koju je javno iznio da se ne može smatrati izvanbračnom zajednicom, zasigurno nisu svidjeli Ani Šarić.

Neki izvori bliski HDZ-u već su počeli iznositi predviđanja da bi zbog tih zbivanja, praćenih Manjkasovim propustima, moglo doći do negativne prekretnice uoči predizborne kampanje, te da bi ta afera mogla po HDZ imati šire razmjere i teže posljedice. Sve to stvara Manjkasu dodatni pritisak u obavljanju novog posla.

Komentiraj