Krhko primirje između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika čini se da se poštuje u utorak u vrijeme kada obje strane poduzimaju napore da se ono spasi.

Povremeno granatiranje i pucnjava, za koje se dvije strane međusobno optužuju, dovelo je do rasta broja mrtvih unatoč primirju proglašenom u sklopu mirovnog plana postignutog u Minsku u veljači.

 

  • Osamnaest osumnjičenika u utorak je zadržano u pritvoru, među njima i osobe za koje sumnja da su bacile ručnu bombu ispred ulaza u parlament, priopćila je policija.

 

Predstavnici vlade i proruskih separatista dogovorili su prošloga tjedna da će od utorka zaustaviti sva kršenja primirja. Čini se da im uspijeva jer u posljednjih 24 sata nije bilo žrtava ni na jednoj strani.

Međutim, ozljedama zadobivenim u krvavom sukobu ispred parlamenta u Kijevu u ponedjeljak podlegla je još jedna osoba u utorak, tako da su sada ukupno tri mrtva. Svi su pripadnici nacionalne garde.

Donošenje u Vrhovnoj Radi nacrta zakona o decentralizaciji kojim se proruskim separatističkim područjima što ratuju s Kijevom daje veća autonomija, prometnulo se u ponedjeljak u krvav sukob redarstvenih snaga i krajnjih desničara koji se protive toj reformi.

Osamnaest osumnjičenika u utorak je zadržano u pritvoru, među njima i osobe za koje sumnja da su bacile ručnu bombu ispred ulaza u parlament, priopćila je policija.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.