Ugašen je požar koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak izbio u Tučepima pored Makarske, a požarište je pod kontrolom vatrogasaca koji saniraju njegove rubne dijelove.

Vatra koju je nosila bura tijekom noći zahvatila je područje od Jadranske magistrale do ceste D-512 Makarska–Vrgorac, a ugašena je ujutro kad su u pomoć stigla dva kanadera.

 

  • Na terenu se nalaze djelatnici HEP-a koji mjenjaju izgorjele stupove električne mreže te vatrogasci iz Tučepa, Makarske, Vrgorca, Podgore i Brela, koji s desetak vozila gase preostale djelove šume na kojima tinja vatra.

 

Kako se doznaje od vatrogasaca, tijekom noći i jutra u gašenju požara sudjelovalo je 149 vatrogasaca s 39 vozila, a kanaderi su letjeli od 8 do 8,30 sati.

Većina maslinika je spašena, no pojedini su stradali u vatrenoj stihinji. Struje povremeno nema od Tučepa do Drvenika jer se iskuključuju dalekovodi, a cesta D-512 iz Makarske za Vrgorac, koja je noćas bila zatvorena kod Gornje Podgore, otvorena je za promet.

Komentiraj

FOTO:HINA / Jure DIVIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.