Smješten u samoj zagrebačkoj jezgri, kultni Hemingway lounge bar već 10 godina pruža jedinstveno iskustva ispijanja prve jutarnje kave s pogledom na Hrvatsko narodno kazalište. Sada se taj  ritual nastavlja uz gastronomsku ponudu talijanske, francuske i španjolske kuhinje, ali u duhu zagrebačke kulinarske ostavštine. Novi interijer, koji je prvenstveno inspiriran klasičnim francuskim bistroima s početka 20. stoljeća, sastoji se od nekoliko zasebnih cjelina u kojima je ‘pariški’ retro stil postignut prostornim vizualima Moulin Rouge-a, pariških can-can plesačica, Toulouse Lautrec i francuske ikone Brigitte Bardot.

hemingway2Uz gastronomske klasike poput ‘Angejmahtec’ juhe, ‘Hemingway Bar & Bistrot’,  nudi  raznolika jela uz imperativ na sezonske namirnice sa zagrebačke tržnice Dolac, pa će jesensku melankoliju uspješno izliječiti francuska juha od luka ili rižoto od vrganja

Neprekidna posvećenost liku i djelu Ernesta Hemingwaya vidljiva je na jelovniku ‘A Moveable Feast Journal koji je kreiran poput dnevnih novina. Naime, u istoimenom romanu, Hemingway vjerno prenosi anegdote sa pariških ulica i restorana istovremeno uživajući u svakodnevnoj dozi Bloody Mary koktela.

U jutarnjim ili popodnevnim satima, navečer ili vikendom, u zagrebačkom  ‘Hemingway Bar & Bistrotu’, kuha se s velikom pažnjom i ljubavlju prema lokalnim namirnicama i lokalnim gostima. Svakako zavirite!

Radno vrijeme: ponedjeljak – nedjelja  (8.00 – 23.00)

Komentiraj

FOTO:Mateja Vrčković
PIŠE:Nataša Radanović
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.