Hrvatski biciklist Matija Kvasina (Synergy Baku Cycling Project) drugi je stigao na cilj četvrte, ‘kraljevske’ etape utrke Tour of Croatia, koja je cilj imala na Učki, a tim je rezultatom preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu dvije etape prije završetka.

Pobjednik etape koja je start imala u Crikvenici bio je Austrijanac Riccardo Zoidl (Trek) koji se za nešto više od tri sata popeo na Učku, s 24 sekunde prednosti pred Kvasinom i Španjolcem Victorom de la Parteom (CCC). Peti je na cilj stigao drugi hrvatski biciklist Radoslav Rogina, član slovenske momčadi Adria Mobil.

“Ovo je za mene i moju momčad veliki rezultat. S majicom vodećeg ću lakše spavati jedan dan, a za dalje ćemo vidjeti”, rekao je u programu HTV-a Matija Kvasina.

U subotu će se karavana Tour of Croatia preseliti u Istru, gdje je na rasporedu peta etapa. Vozit će se momčadski kronomotera u dužini 40,3 km od Poreča do Umaga.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.