Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić odlučio je pojačati kontrole hrane.

” Obišli smo 10 distributivnih centara. U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo”, kaže Tolušić za 24 sata te dodaje da nikome neće dozvoliti da prodaje smeće hrvatskim građanima.

Tolušić kaže da je u Dalmaciji situacija najgora. Hrvatski su proizvodi, dodaje, zdravstveno ispravniji. Ministar vjeruje da će trgovački lanci pozdraviti akciju kupovanja hrvatskih proizvoda.

Tolušić je u razgovoru za portal Index otkrio kako je pronađeno meso kojem je istekao rok trajanja i koje je prepakiravano, zamrzavano i stavljeno u prodaju s rokom trajanja na još dvije godine. “Dosad to nismo objavljivali, sad smo krenuli s objavama. Mi možemo to neobjavljivati. Dakle, možemo objavljivati, a možemo i ne objavljivati”, rekao je ministar poljoprivrede naglašavajući kako smatra da javnost mora biti obaviještena.

“To meso ni u kojem slučaju ne smije doći na police trgovačkih lanaca. Bit će i novčane kazne, a ići će i kaznene prijave, ovisi o prekršaju”, kaže. Poručio je kako će ‘dići sidro’ ako ne uspiju uvesti red.

“Ne najavljujem obračun, nemam ništa protiv uvoznika dok god uvoze hranu koja je kvalitetna i zdravstveno ispravna. Imam problem sa onima koji na tržište stavljaju neispravnu hranu, bili oni domaći ili uvoznici”, rekao je Tolušić u Dnevniku HRT-a. Na kraju je poručio kako hrvatske inspekcije odlično odrađuju svoj posao i kako neće dozvoliti anomalije na tržištu.

Komentiraj