Tajfun Meranti, najsnažnija oluja ove godine u svijetu, prouzročio je smrt 11 osoba a devet ih se smatra nestalima pri njegovu prolazu na jugoistoku Kine, objavilo je u petak ministarstvo civilnih poslova.

Uz vjetar jačine do 170 kilometara na sat, tajfun se obrušio na regiju Xiamen u noći na četvrtak, popraćen jakim oborinama. Diljem regije, bez struje je ostalo oko 1,65 milijuna domova.

Po novinskoj agenciji Xinhui, radi se najsnažnijem tajfunu zabilježenom ove godine na površini Zemlje te najjačim koji je pogodio obalnu pokrajinu Fujian, smještenu nasuprot Tajvanu, od početka uvođenja meteoroloških statistika 1949. godine.

Zbog tajfuna raseljeno je više od 330.000 stanovnika. Stotine kuća i zgrada uništene su kao i tisuće hektara poljoprivrednih nasada, po službenoj agenciji koja je procijenila štetu na 2,3 milijarde eura.

Most star gotovo 900 godina odnijela je voda, po istom izvoru.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.