Premijera predstave, koja je ocjenjena događajem visokog sigurnosnog rizika, a zbog koje je Dubrovačko-neretvanska županija prvi puta u povijesti odustala od sufinanciranja festivala, igrat će se sutra, na tvrđavi Lovrijencu u 21.30 sati.

Predstava “Elementarne čestice” u režiji Ivice Buljana, nastala je prema romanu francuskoga pisca Michela Houellebecqa, dobitnika Goncourtove nagrade i najprevođenijeg francuskog pisca današnjice.

Roman je adaptirao Velimir Grgić, dramaturg je Robert Waltl, scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, oblikovatelj svjetla Elvis Butković, a autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar.

Dramski ansambl predstave čine Marko Mandić, Senka Bulić, Stipe Kostanić, Hana Selimović, Lucija Šerbedžija, Zoran Prodanović Prlja, Jelena Miholjević, Marko Cindrić, Miki Solus, Mada Peršić, Paško Vukasović, Karlo Mrkša.

Kontroverzni francuski pisac Michel Houellebecq roman “Elementarne čestice” objavio je 1998. godine i uprizoren je u nekoliko europskih zemalja, uključujući Njemačku, Francusku i Španjolsku, a sada i Hrvatsku.

Pisan je sirovim i brutalnim jezikom i smatra se svojevrsnim esejem o kraju povijesti i potpunoj dekadenciji suvremenog društva.

Hoće li Houellebecq nazočiti premijeri još se ne zna.

Ova predstava dio je programa Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj.

Komentiraj