Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u četvrtak na Pantovčaku, nakon konzultacija s predsjednicom Republike, da je SDSS jedinstven i u prvome krugu konzultacija podržava čelnika koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića kao mandatara. Nakon Pupovca, na samostalne konzultacije s predsjednicom stigao je i izabrani zastupnik SDSS-a Mirko Rašković.

“SDSS i rukvodstvo nemaju dvojbe oko odluka koje donose”, rekao je Pupovac, a na pitanje novinara otkud onda današnje sumnje Karamarka da SDSS nije složan, Pupovac odgovara: ” Ako Karamarko zna nešto više, što ja kao predstavnik stranke ne znam, onda to pitajte njega. Ja o njegovoj stranci ne znam ništa što ne trebam znati”.

Rašković je nakon konzultacije rekao kako ga više osoba iz njegove stranke politički pritišće u pogledu davanja potpore mandataru Vlade, a koju on još uvijek nikome nije dao te je zbog tih pritisaka od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović zatražio da ga politički zaštiti.

“Došao sam osobno tražiti pomoć kod predsjednice države”, rekao je Rašković novinarima te potvrdio da on još nikome nije dao potpis potpore za sastavljanje Vlade.

“Od mene se traži ono što moja savjest ne prihvaća. Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savjesti, mimo odluke svoje stranke, pa i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika”, rekao je Rašković.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović komentirao je cijelu situaciju u četvrtak za N1 televiziju te najavio sazivanje hitne sjednice Predsjedništva kako bi razmotrili istup Mirka Raškovića.

“Mi smo kao Predsjedništvo donijeli odluku da ćemo podržati mandatara Zorana Milanovića, jednoglasnu odluku. Očekivalo se da će se Mirko Rašković pridržavati odluke Predsjedništva jer se složio da gospodin Pupovac u ime njih trojice preda predsjednici odluku predsjednici što je na neki način danas i jučer ignorirao, nije došao na sastanak i danas smo čuli njegovu izjavu”, rekao je Stanimirović.

Naglasio je kako je Rašković ispao nekorektan te tvrdi da je izrekao neistinu kada je rekao da ga netko iz SDSS-a ucjenjuje. “Možda ga netko s druge strane ucjenjuje, ali mi ne. Mi ćemo sazvati hitno predsjednišvo i njegov izvršni odbor iz Šibensko-kninske županije na jednu hitnu sjednicu da razmotrimo ovakav stav i odnos prema odluci predsjedništva i onda ćemo vidjeti kakav stav prema Reškoviću zauzeti”, zaključio je Stanimirović.

Komentiraj