Posljednjeg dana SP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom indonežanskom gradu Jakarti nastupilo je troje hrvatskih natjecatelja.
Nadomak odličju bio je Enes Garibović u kategoriji do 84 kg. Nakon dvije pobjede protiv Finca Pyrya Heiskanena (5-1) i Madjara Daniela Gyorgya (6-1) uslijedio je poraz od Egipćanina Mohameda Ahmeda (7-2). U repasažu Garibović je bio bolji od domaćeg predstavnika Saputre Ramadhana (6-5), ali je potom izgubio od Saudijca Ibrahima Nantumija sa 7-3. U kategoriji +84 kg Ivan Kvesić na startu je ispao od Rusa Vasilija Antokhija (4-1), a u kategoriji do 68 kg Natalia Modrić u susretu 2. kola izgubila je od Marianth Cuervo iz Venezuele s 3-1.
Na SP u Jakarti sudjelovalo je 1425 natjecatelja iz 91 zemlje. Medalje su osvojili karatisti iz ukupno 37 zemalja. Zahvaljujući kadetskom zlatu Jelene Pehar (-54 kg) Hrvatska je s jednim zlatnim odličjem ukupno na diobi 11. mjesta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.