Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad Željko Fiolić   izazvao je ogorčenje mjesne organizacije SDP-a koja smatra da je prekoračio svoje ovlasti kada je zatražio od Zagrebačkih cesta da asfaltiraju cestu za koju nije imao odobrena sredstva u proračunu Gradske četvrti.

 

  • Vijećnici SDP-a istaknuli su kako je ovo zabrinjavajuće jer se time dovodi u pitanje sama potreba za Vijećem ako jedan čovjek može samovoljno donijeti odluku za koju nema financijsko pokriće i odobrenje Vijeća, kao tijela koje predstavlja građane.

 

Nedopustivo je da se zaobilazi Vijeće Gradske četvrti NZZ i proračun kako bi se udovoljavalo Fiolićevim privatnim interesima koji se ponaša kao šerif koji dijeli milostinju po terenu.  SDP nije protiv asfaltiranja cesta, ali je nedopustivo da se asfaltira nešto za što nisu osigurana sredstva u proračunu i da se 6 mjeseci poslije rebalansom traže sredstva za već obavljene radove.

Nadalje, rebalansom su izbačene tri ulice koje su se trebale asfaltirati da bi se asfaltirala jedna po Fiolićevom naputku  – izjavio je Tomislav Koledić, predsjednik Mjesne organizacije SDP-a Novi Zagreb zapad.

Nakon propalog pokušaja donošenja rebalansa na prošloj sjednici, HDZ je ovaj put uz čvrstu potporu zastupnika stranke Bandić Milan 365 izglasao rebalans proračuna i tako dao odobrenje Fioliću da i dalje svojom voljom, bez odluke Vijeća odlučuje o važnim stvarima za ovu Gradsku četvrt.

Vijećnici SDP-a istaknuli su kako je ovo zabrinjavajuće jer se time dovodi u pitanje sama potreba za Vijećem ako jedan čovjek može samovoljno donijeti odluku za koju nema financijsko pokriće i odobrenje Vijeća, kao tijela koje predstavlja građane.

 

Komentiraj