[quote_box_center]

  • Švicarac Stan Wawrinka pobjednik je ovogodišnjeg turnira tenisača u Roland Garrosu
  • U finalu je nakon tri sata i 12 minuta igre svladao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića
  • Wawrinki je ovo drugi “grand slam” naslov u karijeri

[/quote_box_center]

Švicarac Stan Wawrinka pobjednik je ovogodišnjeg turnira tenisača u Roland Garrosu, on je do svog drugog “grand slam” naslova u karijeri, bio je pobjednik Australian Opena prošle godine, stigao svladavši u finalu prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 4-6, 6-4, 6-3, 6-4 nakon tri sata i 12 minuta igre.

Bio je ovo 21. međusobni dvoboj Wawrinke i Đokovića i tek četvrta pobjeda Švicarca.

Wawrinka je bio agresivniji tijekom čitavog susreta, a taj se pristup pokazao potpuno ispravnim. Imao je čak 59 “winnera” u odnosu na Đokovićevih trideset te je potpuno zasluženo stigao do novog trofeja.

Đoković ponovno ostao bez naslova

Đoković je tako i ove godine ostao bez jedinog “grand slam” trofeja koji mu nedostaje, po treći je put nastupio u finalu Roland Garrosa, ali je i treći put teren morao napustiti pognute glave, 2012. i prošle godine gubio je u finalima od deveterostrukog pobjednika Pariza, Rafaela Nadala, a kad ga je ove godine napokon uspio svladati u četvrtfinalu, u finalu ga je nadigrao Wawrinka.

Srpski igrač tako je ostao na osam osvojenih “grand slamova”, pet puta je slavio na Australian Openu, dva puta u Wimbledonu, a jednom na US Openu.

Komentiraj