Španjolska policija objavila je u utorak da je zaplijenila tri tone kokaina na sjeverozapadu Španjolske te privela 12 krijumčara španjolske, nizozemske i britanske nacionalnosti.

Radi se o “najvažnijoj zapljeni tog tipa droge provedenoj na kopnu u Galiciji od 1999. godine”, priopćila je nacionalna policija. “Tri tone kokaina trebala je kupiti velika skupina krijumčara droge sa sjedištem na Costa del Sol”, u pokrajini Malagi, ustvrdili su istražitelji u priopćenju ne otkrivajući datum zapljene.

“Dvanaest osoba je privedeno među kojima prijevoznici robe španjolske nacionalnosti te prodavači i kupci droge, nizozemske i britanske nacionalnosti”, objavila je policija.

Iberski poluotok smatra se glavnim ulazom u Europu za kokain podrijetlom iz Latinske Amerike. Poluotokom prelaze i isporuke kanabisa iz Maroka.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.