Ministarstvo unutarnjih poslova danas je objavilo videosnimku policijskog postupanja prema 66-godišnjoj ženi u Osijeku, koju je policajac srušio na tlo ui vezao ju lisicama jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić večeras je gostovao u Dnevniku HRT-a, te podržao policajca. Jagić kaže kako ljudi moraju znati da ‘demokracija i anarhija nisu isto’. “Vidi se da je gospođa nekoliko puta prekršila više zakona, čak je upozorena da se snima, možda nekima to izgleda pregrubo…”, poručuje. Ured za unutarnju kontrolu će ustanoviti, kaže, je li policajac baš morao gospođu gurnuti na tlo.

Slučaj je večeras komentirao i Ranko Ostojić koji napisao kako je cijelo postupanje bilo nepotrebno i loše te kako ruši ugled policije.

“Nepotrebno, loše i ruši ugled… Policajke i policajci… ovo nam ne treba… Lošim potezom sruši se puno dobrog napravljenog… I nije da tražim od vas da se ‘ne držite zakona koji pijani plota’, ali koliko je zakonito, i može bit pravdano… Loša je policijska taktika… Ne radite to… ne možeš staricu rješavati kao da je opasni nasilnik”, komentirao je slučaj iz Osijeka Ranko Ostojić na svom Facebook profilu.

Nepotrebno, lose, i rusi ugled… Policajke i policajci …ovo nam ne treba… Lošim potezom sruši se puno dobro…

Posted by Ranko Ostojić on Thursday, December 17, 2015

Policija: Službenici nisu postupali protupravno

“Policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje”, stoji u službenom policijskom priopćenju.

U njemu se dodaje kako je žena nastavila, uz glasno negodovanje, pružati aktivan otpor zbog čega je policijski službenik nastavio s uporabom tjelesne snage. “Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali”, zaključuje se u priopćenju.

https://www.youtube.com/watch?v=3ayLqn90QOQ

Komentiraj

FOTO:Screenshot/Youtube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.