PROMOCIJA AKTUALNOG ALBUMA ‘HIGHER TRUTH’ Chris Cornell u Lisinskom 14. travnja

Chris Cornell, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala svih vremena, premijerno će nastupiti u Hrvatskoj 14. travnja iduće godine u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu svoje solo turneje kojom promovira aktualni album “Higher Truth”.

Frontman legendarnih Soundgarden i supergrupa Audioslave i Temple Of The Dog, nikada niti s jednim svojim bendom nije nastupao u ovom dijelu Europe, a i ovaj sada poseban akustični koncert bit će jedini u regiji, priopćila je u ponedjeljak agencija LAA koja Cornella dovodi u Hrvatsku. Na krilima novog studijskog albuma “Higher Truth” taj višestruki dobitnik Grammyja, krenuo je ove godine na veliku svjetsku turneju na kojoj izvodi pjesme iz svih faza svoje bogate karijere i na kojoj će po prvi puta posjetiti i Hrvatsku.

 

  • Posebno aranžiran akustičan nastup po Chrisovim željama događa se isključivo u najboljim koncertnim dvoranama svijeta, među koje je uvršten i Lisinski. Tako se ta dvorana našla uz rame s prestižnim mjestima na kojima Cornell nastupa, a to su Royal Albert Hall u Londonu, Sydney Opera House u Sydneyu ili Beacon Theatre u New Yorku.

 

Set lista na aktualnoj turneji krcata je ključnim trenucima grunge i alternative rock epohe, a uključuje Soundgardenove klasike poput “Black Hole Sun” i “Fell On Black Days”, Audioslave hitove “Like A Stone” i “Doesn’t Remind Me”, te velike grunge favorite “Hunger Strike” (Temple Of The Dog) i “River Of Deceit” (Mad Season).

Na koncertima Cornell često poseže i za nekim njemu najdražim rock klasicima, pa tako nije rijetkost da izvodi Led Zeppeline, Beatlese ili Boba Dylana. Koncerti mu redovito traju debelo iznad dva sata, uz minimalno 25 pjesama na set listi. Soundgarden, band koji je osnovao i bio mu frontman, spada u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u desecima milijuna primjeraka i izbacili neke od najvećih hitova 90-ih godina prošlog stoljeća poput “Black Hole Sun”, “Spoonman” ili “Outshined”.  Karijeru je kasnije nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana Rage Against The Machine, a paralelno je cijelo vrijeme objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu, između ostalih i Bondovu temu “You Know My Name” i “Live To Rise” za film “Osvetnici” (The Avengers). U gotovo svim izborima za najboljeg rock vokala svih vremena završavao je u Top 10, dok je u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio na prvoj poziciji.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.