Papa bi uskoro mogao u audijenciju primiti razvedene šefove katoličkih država zajedno s njihovim novim suprugama, ublažavajući na taj način aktualni protokol Svete Stolice, objavljeno je u četvrtak na internetskim stranicama portala Vatican Insider.

Argentinskom predsjedniku Mauriciju Macriju u subotu je bilo omogućeno da Papu pozdravi u pratnji treće supruge, Juliane Awade, što je naznaka promjena vatikanskih pravila.

Vatikanska press služba nije opovrgnula informacije o promjenama, no nije ulazila u pojedinosti.
Vatican Insider piše da je državno tajništvo Svete Stolice na Franjin zahtjev izmijenilo protokol kada je riječ o službenim posjetama šefova katoličkih država: članove neregularne bračne zajednice, po crkvenom stajalištu, Papa će odsad primati zajedno, a zajedno će se moći pojaviti i na službenim fotografijama sa Svetim Ocem.
Po dosadašnjem pravilu partnerica se tijekom audijencije nalazila u drugoj prostoriji i Papa ju je odvojeno pozdravljao.
Franjo će u predstojećih nekoliko tjedana objaviti nestrpljivo iščekivane zaključke dviju uzastopnih sinoda o obitelji održanih 2014. i 2015.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.