Nakon što je jedan dio zastupnika MOST-a bio protiv imenovanja Zdravka Marića kao budućeg ministra financija, veto na njegovo ime je povučen, nakon čega je u novom obratu dogovor o njegovom ulasku u Vladu ipak postignut.

Podsjetimo, kasno poslijepodne došlo je do drame oko sastavljanja Vlade. MOST je u večernjim satima stavio veto na Marićevu kandidaturu, što je unijelo nervozu u redove HDZ-a, piše Jutarnji. Zbog toga je u središnjici HDZ-a održan hitan sastanak. Okupili su se šef HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov i mandatar Tihomir Orešković, a nešto prije 18 sati u stranci su se počeli okupljati istaknuti HDZ-ovci.

Marić nije jedini kojemu je kandidatura bila upitna dva dana prije predstavljanja nove Vlade. Jučer nije bilo riješeno ni pitanje ministra zdravstva. Govorilo se samo da je Ante Ćorušić ispao iz kombinacija, nakon čega se počelo spominjati nekoliko novih imena, među njima i Marijo Zovko.

Samo dva dana prije predstavljanja u Saboru, dosta toga nije riješeno, što dovodi u pitanje i  najave iz HDZ-a i MOST-a kako će glavnu riječ imati mandatar Tihomir Orešković.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.