Tijekom probe za predstavu “Živjet ćemo bolje” autorice Maje Hrgović, koja se bavi obiteljskim nasiljem, ratnim i poratnim traumama, susjedi koji stanuju pored dvorane za probe podnijeli su prijavu policiji jer su mislili da svjedoče obiteljskom nasilju!

Presedan je to koji se još nije dogodio u hrvatskom glumištu, zbog kojeg je ‘nasilnik’ Milivoj Beader zaradio policijsku prijavu.

“Nevjerojatno je to što se dogodilo. Policija je došla na probu u Preradovićevoj ulici, gdje se inače održavaju probe za predstave Učilišta ZeKaeM-a i plesnih predstava, pa valjda nisu navikli da su probe ‘žestoke’ kao što su neke scene iz ove predstave. Uglavnom, ja u toj spornoj sceni jako vičem – to ih je vjerojatno nagnalo da pozovu policiju – na svoju mlađu kćer koju igra Dajana Čuljak. Igram obiteljskog nasilnika, koji boluje od PTSP-a. Naime, u tom trenutku saznam da je lezbijka, pa ona najprije nasrne na mene, da bih ja na nju agresivno nasrnuo, čupao ju za kosu i bacio ju na pod, ali dođe mlađa kći i situacija se smiri”, objašnjava za Nacional glumac ZeKaeMa-a Milivoj Beader.

Glumci Milivoj Beader i Dajana Čuljak
Glumci Milivoj Beader i Dajana Čuljak

Dodao je da mu nije jasno kako je netko mogao misliti da je riječ o ‘stvarnom’ obiteljskom nasilju, s obzirom na to da im je dobro poznata činjenica da je riječ o umjetničkoj insituciji, te da je to jedna od pokusnih dvorana Zagrebačkog kazališta mladih.

“Unatoč svemu, lijepo je da se naša policija brine i da brzo reagira na prijave o obiteljskom nasilju, posebno danas kad se obilježava Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Policijac je, naravno, bio iznenađen činjenicom da je riječ o predstavi, raspitivao se o kojoj je predstavi riječ, a na moj poziv obećao je doći, što mi je jako drago”, kaže Beader. Glumac će, kako je rekao, najvjerojatnije dobiti policijsku prijavu i morat će platiti novčanu kaznu.

“Imao sam već iskustva s policijom zbog sličnih stvari. Naime, bio sam dio ekipe projekta Toma Gotovca “Zagreb, volim te” pa me neki par koji je sjedio u kafiću isto tako prijavio, ali to je bio performans gdje smo šetali golih tijela. Ali u oba je slučaja bilo sve u službi umjetnosti!”, rekao je glumac za Nacional.

Senka Bulić, redateljica predstave koju ZeKaeM radi u koprodukciji s Hotelom Bulić, također je bila prisutna ovom neobičnom događaju, te je o tome i prva reagirala, objavivši status na Facebook profilu: “Policija došla na probu. Prijavila nas susjeda zbog nasilja, “nije joj izgledalo kao proba”, Beader baš bio nježan”, napisala je Senka Bulić odmah nakon što se sve dogodilo, oko 14 sati.

Za Nacional je samo rekla: “Bilo je baš sve duhovito i shvatili smo to kao kompliment režiji i izvedbi. Bili smo zaista uvjerljivi čim su nas prijavili”, rekla je redateljica Senka Bulić.

Komentiraj

FOTO:Nacional
PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture