Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, objavio je tablicu prijavljenih tražbina vjerovnika prema kojoj potraživanja od izdavačke tvrtke poduzetnika Michaela Ljubasa iznose više od 3,8 milijuna kuna.

Prema tablici tražbina u ponedjeljak objavljenoj na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa, ukupno je 59 vjerovnika Portala dnevno d.o.o višeg isplatnog reda od kojih najviše potražuje Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava – gotovo 700.000 kuna, a slijedi HRT koji potražuje nešto više od 340.000 kuna.

Među vjerovnicima je njih više desetaka koji na temelju tužbi i sudskih presuda, većinom zbog spornih tekstova objavljenih na Dnevno.hr i 7dnevno, ukupno potražuju oko 2,5 milijuna kuna.

U tablici tražbina se navodi da, primjerice, zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković na temelju tužbe od Portala dnevno d.o.o potražuje nešto više od 160.000 kuna, a njegova izdavačka kuća Hanza medija oko 92.000 kuna.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na temelju sudske presude potražuje nešto više od 80.000 kuna, a bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Szabo na temelju tužbi i presuda čak 260.000 kuna. Bivša novinarka HTV-a Mila Horvat na temelju tužbe protiv Portala dnevno d.o.o. potražuje gotovo 60.000, a novinar Jutarnjeg lista Dražen Krušelj nešto manje od 25.000 kuna.

Među vjerovnicima Portala dnevno d.o.o je i zagrebačka Klinika za psihijatriju Vrapče koja na temelju tužbe potražuje nešto više od 40.000 kuna, ali i Klinički bolnički centar Osijek koji traži 70.000 kuna. Vjerovnici su i Hrvatski audiovizualni (HAVC) i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKJN) s 30.000, odnosno 35.000 kuna na temelju tužbi.

S druge strane, među vjerovnicima koji imaju potraživanja na temelju neplaćenih računa posebno se ističe Tiskara Zagreb koja potražuje nešto više od 230.000 kuna.

Portal Dnevno.hr prošlog je mjeseca promijenio vlasnika. Michael Ljubas, poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

Marija Dekanić preuzela je portale Dnevno.hr, Geopolitika.news i Povijest.hr, dok je tiskano izdanje tjednika 7 Dnevno zadržao Ljubas preko tvrtke Eurocinik i to, kako se u medijma isticalo, zajedno sa svim sudskim procesima koje te novine vuku za sobom.

Komentiraj

FOTO:Hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.