Pobjednici 16. Međunarodnog festivala klapa Perast klape iz Hrvatske „Stentorija“ i „Pinguentum“

Dodjelom nagrada u subotu, na središnjem peraškom trgu ispred crkve Svetog Nikole, završen je 16. Međunarodni festival klapa Persat, a naboljim klapama su proglašene hrvatske klape Stentorija iz Daruvara i Pinguentum“ iz Buzeta.

Prve natjecateljske večeri,  u kategoriji ženskih klapapa, prvo mjesto po ocjeni prosudbenoga suda pripalo je klapi Stentorija iz Daruvara, drugo klapi Štorija iz Kaštel Kambelovca, a treće Ankori  iz Podstrane.

Po ocjeni publike najbolja je bila ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika.

U kategoriji muških klapa po ocjeni prosudbenoga suda pobjednik je klapa „Pinguentum“ iz Buzeta,  druga nagrada pripala je klapi „Filip Dević“ iz Splita, treća „Jaceri“ iz Šibenika
Nagrada publike u kategoriji, muških klapa pripala je klapi „Assa Voce“ iz Podgorice sa skladbom “Pod odrinom”.

Prva nagrada u kategoriji Nova klapska skladba pripala je autoru Krešimiru Magdiću za skladbu „Gospa od Škrpjela“ u izvedbi klape Skotradura iz Dubrovnika.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa „Bura“ iz Mostara, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi ”Assa Voce” iz Podgorice.

Tijekom dva  festivalska dana u Muzeju grada Perasta predstavljen je peti broj festivalskog časopisa „Lirica”,  čije ovogodišnje teme su „Priče o moru“,  koje govore o značenju i povjesti klapske pjesme.

Komentiraj