Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je u emisiji ‘Točka na tjedan’ N1 televizije poručio kako HDZ neće pristati na nikakve ucjene iz MOsta, te kako ne vidi razlog da premijer nove vlade ne dođe iz redova najsnažnije stranke.

“Mi ćemo biti najjača stranka nakon izbora i očekujem da se takav standard poštuje. Ne prihvaćam nikakve ucjene, bilo da je riječ o privatnom životu ili politici, tu još manje. Važno je da se to zna od samog početka”, rekao je Plenković dodajući da cijeni premijera Tihomira Oreškovića. “Mislim da je on došao pomoći HR u jednom delikatnom trenutku”.

Za Most kaže da je potencijalni partner HDZ-a. “Ne osjećam neke nesporazume i nerazumijevanja, već mislim da ima više onog što bi nas u budućnosti moglo spojiti nego razdvojiti, ali, naravno, na vrlo jasnim načelima i temeljima”.

Poručio je kako je za njega SDP nije nenarodna vlada. “Oni su hrvatska politička opcija koja zagovara svoje stavove i ja ću se sučeliti programima i argumentima. U ovom trenutku smatram da velika koalicija nije na dnevnom redu, a ono što je na dnevnom redu je borba za potporu birača, a ja sam uvjeren da ćemo mi dobiti većinsku potporu”.

Komentiraj