Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković uoči početka sjednice stranačkog Predsjedništva izjavio je u utorak novinarima kako će na dnevnom redu biti analiza lokalnih izbora, pripreme za nastavak rada Sabora i odluke “o kojima svi već dugo pričate”, u sklopu čega će se razmatrati i moguća suradnja s HNS-om.

Upitan ima li četiri nova ministra Plenković je odgovorio – “ima ih koliko hoćete”. Potvrdio je da u vezi raspleta priče oko parlamentarne većine postoji više opcija i pozvao da se pričeka sutrašnji dan.

Na pitanje je li mu stranačko Predsjedništvo odobrilo pregovore s HNS-om Plenković je rekao kako su to davno zaključili, te da je još 27. travnja dobio ovlasti, ali ionako ima ovlasti razgovarati s parlamentarnim strankama.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.