U POZADINI IZGLASAVANJA proračuna događala se istinska drama jer predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane nije Vladi i Plenkoviću dostavio zaključak u kojem se traži povećanje sredstava DORH-u za pripremu za slučajeve povezane s ratnim zločinima u BiH

‘Sada smo u poziciji da našim državljanima pomognemo najprije pružajući svu potrebnu pravnu pomoć, a isto tako da vidimo kako se ovakve i slične situacije mogu spriječiti u budućnosti”, rekao je predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković nakon što je u Orašju uhićeno deset bivših pripadnika HVO-a pod sumnjom da su počinili ratni zločin. Ali ako je suditi po tek usvojenom proračunu za 2017. godinu, Plenković obećanje iz te izjave nije ispunio jer Vlada nije ispunila nijedan zahtjev koji je nakon uhićenja u Orašju iznio glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.