U prvim polufinalnim utakmicama doigravanja za naslov prvaka Hrvatske vaterpolisti Juga CO su u srijedu pobijedili u gostima splitski Mornar 18-9 (4-0, 7-1, 5-6, 2-2), dok su zagrebačka Mladost i riječko Primorje EB odigrali neodlučeno 7-7 (1-2, 2-4, 1-0, 3-1) .

 

Za pobjedu Juga u Splitu najzaslužniji su Maro Joković sa 5 i Josip Vrlić sa 3 pogotka. Kod Mornara najefikasniji su bili Antonio Buha sa 3 i Antonio Dužević sa 2 gola.

Vaterpolisti Mladosti u Zagrebu su nakon dvije četvrtine gubili 3-6 od Primorja, ali su se uspjeli vratiti, a pogodak koji je “žapcima” donio remi 7-7 zabio je Ivan Domagoj Zović 24 sekunde prije kraja susreta. Zović je bio najbolji igrač Mladosti sa 3 gola, a kod Primorja se istaknuo Miho Bošković sa 2 pogotka.

Uzvrati su u subotu, 26. ožujka, u Dubrovniku, odnosno u Rijeci.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.