Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu kako je smijenjeni zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot “izuzetan specijalac”, ali kako se i Klabot “mora pridržavati zakona i propisa koji za sve vrijede isto”.

“Riječ je o izuzetnom specijalcu kojem je Lučko drugi dom. Ali s druge strane, da i vatrogasni zapovjednik uzme vatrogasna kola, upali rotaciju i time na neki način proslavi vjenčanje svoje obitelji, to bi bilo apsolutno neprihvatljivo. Mogu još navesti i primjer Hitne, a u policiji imamo iste kriterije”, kazao je Ostojić.

Rekao je kako je Alen Klabot suspendiran. “To podrazumjeva da u ovom trenutku dok stegovni sud ne bude donio odluku oko toga, ne možemo govoriti kakvo će biti krajnje rješenje”, dodao je.

Ravnateljstvo policije u ponedjeljak je izvijestilo da je s dužnosti udaljen zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

“Potvrđeni su navodi iz anonimnoga podneska da je zapovjednik ATJ Lučko 8. studenog 2014. i 8. kolovoza 2015. koristio službeno vozilo u privatne svrhe, odnosno nenamjenski koristio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova”, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.