Hrvatski premijer Tihomir Orešković doputovao je u utorak u službeni posjet Njemačkoj gdje ga je prijepodne uz vojne počasti u Kancelarskom uredu primila kancelarka Angela Merkel.

Angela Merkel i Tihomir Orešković održat će radni ručak nakon čega je previđeno obraćanje novinarima.

U poslijepodnevnim satima hrvatski premijer bi se u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu trebao susresti s papinskim nuncijem u Njemačkoj msgr. Nikolom Eterovićem, a sastat će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Uoči prvog posjeta hrvatskog premijera Berlinu predsjednica parlamentarne njemačko-hrvatske skupine prijateljstva Astrid Freudenstein (Kršćansko-socijalna unija, CSU) izrazila je nadu u poboljšanje investicijske klime u RH i želju da će, unatoč dugotrajnom procesu formiranja hrvatske vlade, u Hrvatskoj uskoro doći do reformi koje će to omogućiti. Ona je istaknula kako u Njemačkoj za to postoji veliko zanimanje ulagača te ustvrdila kako su odnosi Njemačke i Hrvatske uvijek bili na visokoj razini te da su ulaskom Hrvatske u EU još dobili na kvaliteti a posebice nakon ukidanja i posljednjih ograničenja na njemačkom tržištu rada za hrvatske državljane.

Komentiraj

FOTO:EPA/MICHAEL KAPPELER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.