Željko Olujić, poznati hrvatski odvjetnik koji, među ostalim, zastupa HDZ na suđenju zbog afere Fimi Media, napravio je jedan tehnički propust koji je HDZ mogao skupo stajati, otkrio je Nacionalu pravosudni izvor.

Isti izvor tvrdi da je Olujić zaboravio svojim pečatom ovjeriti žalbu koju je u ime HDZ-a podnio na prvostupanjsku presudu u tom slučaju. U proljeće 2014. donesena je prvostupanjska presuda kojom su svi sudionici te afere proglašeni krivima. HDZ je zbog afere Fimi Media kažnjen globom od pet milijuna kuna.

Prvostupanjskom odlukom suda HDZ-u se najavilo oduzimanje iznosa koji je tadašnja Sanaderova stranka protupravno stekla. HDZ bi trebao ostati bez dva milijuna kuna i 300 tisuća eura koji su oduzeti od Branka Bačića, oduzima se novac koji su uplatili na račun BMW-a, a u državni proračun HDZ je dužan uplatiti dodatnih 17 milijuna kuna.

Na tu odluku podnesena je žalba, ali ona je mogla biti odbačena zbog Olujićeva propusta. Tvrdi se da je Vrhovni sud izdao rješenje kojim se Olujića pozvalo da taj propust ispravi.

Nacional je zatražio uvid u spis kod Vrhovnog suda, ali kako je predmet trenutno kod suca izvjestitelja, Vrhovni sud nije mogao pozitivno odgovoriti zahtjevu Nacionala.

Više je odvjetnika HDZ angažirao za rad na tom predmetu, a upućeni stranački izvori tvrde da se za angažman nekih od njih ne mogu pronaći odluke mjerodavnih stranačkih tijela, što bi značilo da se i o tako važnim pitanjima u stranci odlučuje gotovo samovoljno i stihijski.

Sljedeće ročište u tom slučaju najavljeno je za konac rujna, a tvrdi se da epilog tog suđenja, protivno nekim nedavnim najavama u medijima, neće biti pozitivan za HDZ.

Komentiraj