Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u četvrtak je odgodio put u Izrael zbog kontroverzi  izazvanih komentarima o tome da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u SAD.

Trump je objavio odluku u obliku posta na svom twitteru i rekao da će se sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom “kasnijeg datuma nakon što postanem predsjednik SAD-a”.

Odluka je donesena nekoliko dana nakon što je Trump izazvao međunarodnu kontroverzu  pozivajući da se muslimanima privremeno zabrani  ulazak u SAD.

Izraelski političari s ljevice i desnice kao i izraelski Arapi osudili su Trumpovu izjavu i zatražili da mu se otkaže posjet. Ahmad Tibi, član parlamenta kao predstavnik arapske manjine, zatražio je da se tom “neonacistu” zabrani ulazak u Knesset.
Omer Bar-Lev iz oporbenog  Cionističkog saveza zatražio je da se zabrani posjet republikanskom kandidatu “rasistu”.
Protiv Trumpova posjeta izjasnila se i Netanyahuova stranka Likud.
Unatoč protivljenju izraelskih političara premijer Benjamin Netanyahu nije otkazao njegov posjet, no Trump ga je odlučio odgoditi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.