Sjedinjene Države izvele su prvi zračni napad u Siriji kako bi “obranile” pobunjeničku skupinu koju je uvježbala američka vojska, potvrdio je Pentagon, prenosi u utorak agencija AFP.

Taj prvi obrambeni američki napad na sirijski teritorij bio je izveden u petak kako bi se pomoglo pobunjeničkoj skupini Nova Sirija, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Pentagona Bill Urban.

Visoki američki dužnosnik objavio je da su američki zrakoplovi bombardirali položaje džihadističke skupine Al Nusra, što je bio odgovor na napad na pobunjenike koje je SAD uvježbao.

Prema riječima glasnogovornika Bijele kuće Josha Earnesta nije isključeno da SAD bombardira i snage sirijskog predsjednika Bašara al-Asada bude li morao zaštititi pobunjenike koje je vježbao.

Washington time najavljuje snažnije uključenje u građanski rat koji već četiri godine potresa Siriju.

Sredinom srpnja u Siriju je ušlo najmanje 54 pobunjenika koje je Washington naoružao i vojno opremio.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.