Jakša Puljiz, zamjenik bivšeg ministra Branka Grčića, imenovan je savjetnikom premijera Tihomira Oreškovića za gospodarstvo. U razgovoru za N1 televiziju Puljiz je objasnio kako posao u Uredu premijera ima svrhu poboljšati koordinaciju rada među resorima, bolje povezivanje zajedničkih tema, postavljanje nacionalnog programa reformi za tekuću godinu te osigurati što kvalitetniji posao u pripremi reformi koje su obećane Europskoj komisiji prošle godine.

“Dodatni zadatak je koordinacija i praćenje najvažnijih strateških projekata u Hrvatskoj i, naravno, da premijer ima apsolutnu kontrolu i informacije oko samog tijeka i priprema tih projekata. Uspoređeno s poslom u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova – ključna je razlika što će fokus biti usmjeren na same reforme i projekte, dok će veliki, tehnički dio poslova na EU fondovima ostati iza mene”, istaknuo je Puljiz za N1.

Dodaje kako njegov posao nema nikakve veze s posredovanjem između potpredsjednika Vlade, Bože Petrova i Tomislava Karamarka. “Ovo je zaista tehnički posao. Moj glavni zadatak je da, kad govorimo o konkretnim reformama, osiguramo da one budu najbolje pripremljene i da se vrše u skladu sa zacratnom dinamikom. To je vrlo operativna vrsta posla”, objasnio je.

Puljiz kaže kako je s premijerom Oreškovićem razgovarao o problematici EU fondova i Europskog semestra, odnosno pripreme, planiranja i provedbe reformi u Hrvatskoj. Kroz te je kontakte, zaključuje, i došlo do ove suradnje.

Komentiraj