“Trčanjem se u EU redovito bavi preko 50 milijuna ljudi, a njihova godišnja potrošnja se procjenjuje na 9.6 milijardi eura. Značajan dio tih trkača planiramo dovesti u Hrvatsku. Upravo zato smo osmislili ”Run Croatia ligu 10X10” jer sport i trčanje potiču potrošnju, ali i kreativnost te zdrav duh što samo može doprinijeti kvalitetnijem razvoju društva”, započeo je u zagrebačkom restoranu ”Lido” konferenciju za novinare Berislav Sokač, jedan od osnivača ‘Run Croatie’.

Riječ je projektu s internacionalnim karakterom koji je prvenstveno fokusiran na promicanje Hrvatske u svijetu, kao i sporta i zdravog načina života, naglasio je Sokač i napomenuo kako će se u 2016. godini održati deset utrka u deset različitih lokacija u Hrvatskoj (Ludbreg, Zadar, Osijek, Split, Trakošćan, Novalja, Pula, Šibenik, Papuk, Zagreb). Sokač ističe kako ‘Run Croatia’ u svojem ‘portfelju’ ima još dvije utrke s kojima će se baviti u idućoj godini. Riječ je o Međunarodnom dubrovačkom polumaratonu i Međunarodnom polumaratonu Novalja- Lun, koji će se održati u svibnju iduće godine.

run crocrop

“Prepoznali smo veliki petencijal u spajanju sportskog lifestyle-a i ljepota naše prirode. Želja nam je produljiti predsezonu i postsezonu u Hrvatskoj te da na neki način pokrenemo ekonomski proces u krajevima koji trenutno spavaju. Projektom ‘Run Croatia liga 10×10’ želimo pokrenuti proces koji povezuje proizvodnju proizvoda, usluga i ideja. Želja nam je da nas u tom projektu prate hrvatske kompanije iz prehrambene, telekom, turističke, financijske, auto i informatičke industrije”, istaknuo je Sokač te dodaje kako je ‘Run Croatia’ prva trkačka organizacija u regiji koja uvodi standard u više uzastopnih utrka.

Najavio je i kako ”Run Croatia” u suradnji sa surorganizatorom ‘Run Croatia lige 10X10’ tvrtkom ‘Stotinka’ razvija novi i inovativni hrvatski proizvod mjerenja i obrade vremena trkača, koji planiraju plasirati i na zapadno tržište.

“To je odličan proizvod koji omogućava trkačima da u realnom vremenu prate svoje rezultate na webu ili putem svojih pametnih telefona”, rekao je Zoran Besak, direktor ‘Stotinke’.

Jedan od partnera koji podupiru projekt Run Croatia je i Cotrugli Business School, škola koja već dugi niz godina ‘proizvodi’ hrvatske top menadžere.

“S ponosom i zadovoljstvom smo se uključili u projekt Run Croatia. Bero je bio polaznik naše škole i bio je među boljim studentima u generaciji. Projekt je odličan a mi kao škola promoviramo poduzetništvo i podupiremo projekte koji su sportske prirode. Mislimo da je ovo odlična prilika da promoviramo sporstski način življenja”, izjavio je Marko Kučić, partner Cotrugli Business Schoola.

Komentiraj