Nedjeljna nogometna utakmica između Dinama i Hajduka procijenjena je kao utakmica visokog sigurnosnog rizika te će na osiguranju biti angažiran veći broj policijskih službenika iz zagrebačke i drugih policijskih uprava, doznaje se u policiji.

“S obzirom da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 17 sati, a policija apeliramo da navijači čim ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti “koje će se poduzimati s ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona. Unošenje i postavljanje navijačkih transparenata i koreografije (transparenti, zastave, bubnjevi i slično) sukladno preporuci policije i odluci organizatora bit će dozvoljeno od 16.30 do 17 sati”.

S obzirom da se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača, a poglavito organiziranim prijevozom autobusima, preporuka je da se dođe do naplatnih kućica Lučko autoceste Zagreb-Split do 16 sati, odnosno da se dođe na parkiralište Borongaj u južnoj zoni stadiona Maksimir do 17 sati. Gostujućim navijačima koji ne dođu do tog vremena ne možemo jamčiti da će ući do početka utakmice na tribinu stadiona Maksimir, kažu u policiji.

Na kolnom ulazu od “Kipa sportaša” i prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona u vremenu od 6 do 22 sata, a na prostoru poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 14 do 22 sata, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

  • Zabranjen će biti i promet Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve u vremenu od 15 do 22 sata.

“Upozoravamo građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti te torbe i ruksaci. Upozoravamo sve posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom”, izvijestila je policija.

Dodaju i da će policija snimati i fotografirati na prostoru stadiona te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači i poduzimati pojačane mjere osiguranje u zonama stadiona Maksimir, ali i na širem gradskom području. Pojačano će se nadzirati, upravljati i preusmjeravati promet na prilaznim pravcima stadiona Maksimir.

“Također, policijski službenici će poduzeti potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili iste stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način. Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenikai drugih službenih osoba (zaštitari, redari), kako u dijelu upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda. Pozivamo sve građane, posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, navode u policiji.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.