Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un naredio je da se izvedu novi pokusi kako bi se testirale mini nuklearne bojeve glave koje su, kako je rekao, osmislili i proizveli znanstvenici u njegovoj zemlji, objavila je u petak službena agencija KCNA.

U prigodi lansiranja dvije balističke rakete kratkog dometa u četvrtak, Kim Jong-Un naglasio je važnost provođenja nuklearnih pokusa kako bi se procijenila moć nuklearnih glava koje je proizvela Sjeverna Koreja, kaže KCNA.

Novi nuklearni pokusi predstavljali bi jasno kršenje UN-ovih sankcija, naglašava Reuters.

Sjevernokorejski čelnik  u utorak je izjavio da je njegova zemlja uspjela proizvesti mini nuklearne bojeve glave koje se mogu postaviti na balističku raketu, što je ocijenio “pravim” nuklearnim odvraćanjem, objavila je službena agencija KCNA.

“Nuklearne glave su standardizirane i smanjene kako bi stale na balističke rakete”, rekao je Kim na sastanku s nuklearnim stručnjacima, prenijela je agencija.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.