Izraelske sigurnosne snage ubile su u četvrtak dva palestinska napadača u okupiranoj Zapadnoj obali,  objavili su vojni i policijski izvori, a nasilje koje traje već mjesec dana ne pokazuje znake poboljšanja.

Zadnji napad, poput nedavnih napada nožem, dogodio se u Hebronu, gradu na Zapadnoj obali, pokazujući da se nasilje premjestilo s Izraela i Jeruzalema na taj prostor gdje je  policija postavila kontrolna mjesta u palestinskim naseljima u kojima su živjeli mnogi navodni napadači.

Pripadnik židovske paramilicije u Hebronu je  ubio Palestinca koji je nožem lakše ranio vojnika, rekla je policija. Nekoliko sati kasnije, izraelske su snage ubile Palestinca koji je pokušao nožem napasti vojnika, koji je neozlijeđen, priopćila je vojska.

Val nasilja ovog mjeseca, najgoreg od rata u Gazi 2014., potaknut je djelomice vjerskim i političkim napetostima oko jeruzalemskih svetih mjesta koja štuju i muslimani i židovi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.