Južnoafrički tinejdžer Liam Lotter tijekom šetnje plažom u Mozambiku vjerojatno je pronašao još jedan dio nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa MH370, javlja CNN. Lotter je rekao da je dio pronašao tijekom obiteljskog odmora u istočnoafričkoj zemlji u prosincu prošle godine.

“Isprva nismo znali što je to”, rekao je 18-godišnjak za CNN. Njegov je rođakodmah rekao kako ‘pronalazak’ izgleda kao dio aviona. Dio je velik oko jednog metra, a napravljen je od nehrđajućeg čelika. Na pronađenom su dijelu uočljive i rupe, vjerojatno od vijaka koje su ga pričvršćivale za ostatak aviona.

“Vidi se čak i serijski broj”, dodaje Lotter.

Istražitelji će sada dio pregledati da utvrde radi li se o dijelu MH370, koji je nestao bez traga 8. ožujka 2014. godine nakon polijetanja iz Kuala Lumpura. Letio je prema Pekingu, a na avionu je bilo 229 ljudi.

Podvodnu potragu vosi Australija u južnom Indijskom oceanu. Prošlog je tjedna jedan američki turist pronašao dio aviona, također na obali Mozambika. Radi se o dijelu avionskog repa, a stručnjaci pokušavaju utvrditi pripada li on MH370.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.