Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Milan Vukšić u centar pažnje javnosti došao je prošlog kolovoza, kada je zajedno sa svojim sinom (22) bio pod kriminalističkom istragom umaške policije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne naplate.

Oni su terećeni za poticanje 39-godišnjeg Zagrepčanina za utjerivanje navodno preplaćenog iznosa 36-godišnjem kamataru iz Umaga. Vukšić poručuje kako su nadležna tijela završila istragu, te kako je dobio rješenje, koje je postalo pravomoćno, da su i on i njegov sin oslobođeni svih sumnji. U rješenju se, dodaje, navodi kako nije bilo elementata ua pokretanje bilo kakvog postupka.

“Ovime sam potvrdio svoju nevinost po svim osnovama, na što sam ukazivao od samog početka. Zahvaljujem svim sugrađanima koji su me od prvog trenutka iskreno podržali”, poručio je Vukšić.

Podsjeća na članak s jednog lokalnog portala naslovljen s ‘Milan Vukšić, predsjednik GV Umaga, uhićen zbog ‘reketa”, koji je, ističe, “je pokrenuo neke lokalne političke gubitnike u beskrupulozni pokušaj očajnika da preko imena predsjednika Gradskog vijeća, ne birajući sredstva, izazovu krizu gradske vlasti sa ciljem prijevremenih izbora”.

Vukšić podsjeća kako je uvijek tvrdio da je nevin i da je su on i njegova obitelj bili izloženi ucjenama, prijetnjama i reketarenju. “Tvrdio sam da je to moja privatna stvar i da nema veze sa funkcijama koje obnašam, te u tom trenutku više nisam mogao ni reći. Najlakše je napadati nekoga tko se u datom trenutku ne može braniti, pa je tako nastavljen javni linč protiv mene i moje obitelji, protiv funkcija koje obnašam, protiv moje političke stranke, protiv poslovanja moje tvrtke, pa čak i njenih poslovnih partnera”, kaže Vukšić.

Tvrdi kako je sve bilo potencirano na osobnoj razini kako bi neki pojedinci dobili medijski prostor i tako se osobno promovirali. “Mizerno su i nedostojno iskalili sav bijes i frustraciju koristeći se neistinama, uvredama i podmetanjima.Likvidirati i ne poštivati presumpciju nevinosti podsjetnik su na neka prošla vremena. S kakvim to ljudima živim u mjestu gdje sam rođen?”, pita se Vukšić.

Njegov je slučaj podigao puno prašine, pogotovo u Umagu i Istri, te se ponovno otvorila rasprava kako je došao na čelo Gradskog vijeća, a neki su vjerovali da je bila riječ o političkoj trgovini. On je, podsjetimo, bio član Zelenog saveza – Zelenih, a mjesto vijećnika u Umagu dobio je na listi IDS-a. Međutim, odmah po konstituiranju Gradskog vijeća prešao pod okrilje SDP-a.

Vlasnik je tvrtke Hidrobiro d.o.o. registrirane za pomorski i obalni prijevoz putnika te za djelatnost putničkih agencija i turoperatora. Organizirao je višednevne ronilačke izlete i krstarenja s brodom Nirvana, kojeg je kasnije iznajmio kao brod-restoran.

Komentiraj