Stoper Liverpoola Dejan Lovren postao je šesti hrvatski nogometaš koji je stigao do finala Kupa UEFA ili Europske lige, ali je ostao bez trofeja.

Lovren je postao šesti Hrvat koji je stigao do finala, ali i ostao bez trofeja. Lani je u finalu igrao Nikola Kalinić postavši prvi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u finalu Europske lige, no nažalost ostao je bez trofeja. Njegov Dnjipro je izgubio od Seville. Bez trofeja su ostali i Nikola Jurčević i Damir Mužek u dresu Austrije Salzburg, Robert Jarni s Juventusom, te Davor Šuker u dresu Arsenala.

Austrija Salzburg, koju je tada vodio Otto Barić, je 1994. godine izgubila obje utakmice finala od milanskog Intera. Obje utakmice završile su 1-0 za talijanski sastav.

Godinu dana kasnije do finala Kupa Uefa stigao je i Robert Jarni s Juventusom. No, torinska ‘Stara dama’ je u finalu izgubila od Parme (0-1, 1-1).

Do finala je stigao, ali i ostao bez trofeja i sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker i to u dresu Arsenala. Londonski ‘Topnici’ su prije 16 godina u finalu Kupa Uefa igrali protiv Galatasarayja i izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca 1-4. Šuker je bio jedan od tragičara jer je promašio udarac s bijele točke.

Hrvatski nogometaši poraženi u finalima

Nikola Jurčević (Austria Salzburg) – 1994.

Damir Mužek (Austria Salzburg) – 1994.

Robert Jarni (Juventus) – 1995.

Davor Šuker (Arsenal) – 2000.

Nikola Kalinić (Dnjipro) – 2015.

Komentiraj