Vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić u petak je donio odluku kojom se kao dio identiteta Hrvatske radiotelevizije vraća stari logotip s crvenim kvadratićima osmišljen prije više od dvadeset godina.

“Zbog brojnih pritužbi i upita gledatelja o tome zašto je Hrvatska radiotelevizija od jeseni prošle godine u svojim programima započela uglavnom upotrebljavati jednobojni logotip, odlukom vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniše Kovačića izvorni logotip s prepoznatljivim crvenim kvadratićima od danas je ponovno dio identiteta Hrvatske radiotelevizije”, ističe se u obavijesti HRT-a.

Logotip s crvenim kvadratićama izradio je poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić, a HRT ga upotrebljava oko dvadeset godina, naglašavaju s Hrvatske radiotelevizije.

Komentiraj

FOTO:HINA/ HAVC/ HRT/ Krasnodar PERŠUN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.