Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u subotu terorističke napade u Parizu, u kojima je poginulo najmanje 128 ljudi, a više od 180 je ozlijeđeno. Izrazio je sućut obiteljima poginulih i svim Francuzima.

“Ovaj teroristički čin dogodio se u zajedničkoj kući. Europska unija je i naša kuća, senzibilizirani smo za ono što se dogodilo i nadamo se da će sigurnosni aspekt u čitavoj EU biti jače izraženi od danas nadalje. Teroristički činovi su globalna polja i na taj način se moramo boriti s tim”, prenosi Karamarkove riječi N1.

Karamarko je upozorio kako i Hrvatska može biti izložena nečem sličnom. “Očekujem da Vlada digne sigurnosnu razinu do maksimuma, i počne surađivati sa službama, te da postanemo mozaik obrane EU”, rekao je.

Istaknuo je kako je već rekao da trebamo bolje kontrolirati hrvatsku granicu i ne dopuštati ilegalne prelaske u Hrvatsku. “Bitno je znati tko nam je u državi, svi oko nas dižu ograde, i mi moramo jače kontrolirati granice. I dalje moramo biti humani, ali i sigurnosni apsekt mora biti izražen. Trebamo čvrsto s policijskim i vojnim ophodnjama usmjeravati ljude na prijelaze”, objašnjava.

Dodaje kako je posljednji koji bi dizao paniku, ali ističe kako Hrvatska nije imuna od takvih napada. “Zašto mislite da se netko neće sjetiti jednog dana napasti Hrvatsku? Nadam se da neće, mogu tu podržati premijera, ali moramo svakim danom činiti sve što možemo da se to ne dogodi”, zaključuje.

Komentiraj