HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak je, uoči nastavka pregovora s Mostom o poglavljima energetika i zaštita prirode i okolišta i poljoprivreda i ruralni razvoj, poručio kako je HDZ-u i Mostu bitno da se obnovi hrvatsko selo i proizvodnja hrane.

“I jednima i drugima značajno je da obnovimo hrvatsko selo. To znači da obnovimo proizvodnju hrane, to znači uravnotežiti odnos s tzv. uvozničkim lobijem”, izjavio je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan što očekuje od nastavka pregovora s Mostom.

Istaknuo je da se kroz proizvodnju hrane mora vratiti život na selo. “Imamo o čemu pričati”, kazao je.

Predstavnici Mosta u petak prijepodne nastavili su pregovore s koalicijom koju predvodi SDP, a poslijepodne nastavljaju i pregovore s predstavnicima koalicije na čelu s HDZ-om.

Riječ je o trećoj rundi pregovora, o reformama u poljoprivredi, energetici te zaštiti okoliša, dijelu reformskog paketa kojim Most uvjetuje podršku novoj vladi, a vodit će se u stranačkim središnjicama.

Komentiraj

FOTO:HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.