11. Festival dokumentarnog rock filma započinje u Primoštenu od 5. do 9. kolovoza, a nastavlja se u Vinkovcima, gdje je festival i začet, od 24. do 26. kolovoza. Riječ je o prvom festivalu takve vrste u Hrvatskoj koji je startao 2006.

DORF – Festival dokumentarnog rock filma, svoje 11. izdanje doživjet će prvo u Primoštenu od 5. do 9. kolovoza, a potom i u Vinkovcima, gdje je festival i začet, od 24. do 26. kolovoza. Riječ je o prvom festivalu takve vrste u Hrvatskoj koji je startao 2006. u Vinkovcima, na inicijativu nekolicine prijatelja kojima je bilo dosadno pa su jednostavno odlučili organizirati dobar tulum s dokumentarnim rock filmovima i rock koncertima. Jedan od inicijatora, ujedno i direktor DORF-a od prve godine Toni Šarić, koji se unatoč organizaciji festivala iz Vinkovaca sa ženom i djecom preselio u Ozalj u srpnju 2015., gdje vodi Odsjek za gospodarstvo i projekte Grada Ozlja, u razgovoru za Nacional prisjetio se samih početaka DORF-a. “Te 2006. bilo je strašno dosadno u Vinkovcima, a nakon nekoliko godina organiziranja koncerata i raznih promocija, shvatio sam da mi nitko drugi neće ponuditi neki zabavan sadržaj pa sam s Markom Šošićem, djevojkom (danas suprugom) Danijelom i još nekoliko prijatelja pokrenuo udrugu. Pozvali smo preko nekih prijatelja autore filmova i ostale odmetnike i napravili četverodnevni festival. Htjeli smo samo reviju, zbog čega se i udruga koja organizira DORF zove RARE, odnosno RAdimo REviju, ali nismo napravili reviju već festival i to je ispalo dobro jer smo odmah visoko postavili ljestvicu. Bili smo prvi i dosta brzo je to sve raslo”, prisjetio se Šarić kako je nastao DORF

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKODORF
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Lokaliziran požar na Čiovu
Sljedeći članakNAKON REKONSTRUKCIJE NACIONALA: HBOR PISAO DALIĆ ‘Došlo je do nervoze investitora’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.