Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je u nedjelju navečer u Opatovcu da bi 2. studenog prve izbjeglice i migranti mogli ući u zimski tranzitni centar koji se gradi u Slavonskom Brodu, ukupnog kapaciteta za pet tisuća osoba.

Po njegovim riječima, radovi na izgradnji centra u Slavonskom Brodu na samom su završetku te se očekuje kako bi mogli biti gotovo do srijede. Nakon što radovi završe, još se moraju obaviti određene inspekcijske kontrole kako bi boravak izbjeglica i migranata u objektima bio siguran, rekao je Ostojić.

Podaci o velikom priljevu izbjeglica i migranata koji ulaze u Hrvatsku za ministra Ostojića nisu iznenađujući s obzirom na to da, kako je rekao, svi oni koji uđu u Grčku, Makedoniju i Srbiju moraju proći i kroz Hrvatsku. Ponovio je kako se “rješenje izbjegličke krize nalazi na njezinom izvoru, u Grčkoj”.

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo više od 250.000 izbjeglica i migranta, a samo tijekom subote 11.500, što je najveći broj izbjeglica i migranata koji su u jednom danu ušlu u Hrvatsku u gotovo četrdeset dana izbjegličke krize.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.