Vlak iz Budimpešte s oko 400 izbjeglica stigao je u ponedjeljak navečer u Bavarsku nakon što je mađarska policija odbila zadržati izbjeglice koji su kampirali na njihovim kolodvorima, objavila je njemačka policija.

Dokumenti oko 190 izbjeglica su pregledani u Rosenheimu i oni su zatim autobusima prebačeni u jednu bivšu vojarnu. Još oko 200 osoba nastavilo je put do Muenchena, objavila je njemačka agencija DPA.

 

  • Ondje će se izbjeglicama uglavnom iz Sirije, Afganistana i Eritreje pridružiti putnici vlaka koji je krenuo iz Beča, s izbjeglicama koji su krenuli iz Mađarske.

 

Migranti koji su stigli u Njemačku dio su skupine od oko 2000 osoba koje su čekale u Budimpešti, u kojoj su posljednjih dana podignuti improvizirani izbjeglički logori.

Komentiraj

FOTO:EPA/ROLAND SCHLAGER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.